Семейството на Митьо Очите се издържа от бизнеса си в Несебър
Семейството на Митьо Очите се издържа от бизнеса си в Несебър / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Майката на Димитър ЖелязковОчите Станка Желязкова заяви в интервю за предаването „Пропаганда” на Дaрик радио, че синът й е държан в изолация и поставен в килия с дължина два метра и широчина не повече от метър и половина. Ето какво още каза Станка Желязкова.

„Условията са много лоши в затвора. Той е изолиран. Сам самичък е на един етаж. Килията е дава метра дълга, колкото да се събере, аз не съм я виждала, той ми го казва, и ръцете като си ги сложи в страни едва се събира, но както и да е. Той в момента е преместен при затворниците с доживотна присъда, които са на първия етаж или в подземието и аз точно не мога да ви кажа. Той ми казва долу, но не ми обяснява къде е това долу”.

Станка Желязкова обясни още как, докато синът и е в затвора, издържа себе си и неговото семейство.

„Синът ми има обществена пералня в Несебър. Пералнята работи целогодишно. Снахата ми работи там, а аз се занимавам с децата. Лятото работят на три смени имат много работа. Зимата – на една смяна, също имат много работа и с това се издържаме. Лятото даваме два апартамента под наем и зимата, ако някой има желание, пак даваме и аз пенсия полочвам, и така се издържаме.

Има снимки, че вашият син кара „Ламборджини”. И не е просто пералня и два апартамента…

Той може да кара и самолет, негов ли ще бъде?

Може ли да кара самолет?

Не знам, трябва да пробва. Сигурна съм, че ще може. Той всичко може да прави.

На кого е „Ламборджини”-то тогава?

Не мога да ви кажа. Знам, че беше на негов приятел.