САС ще се произнесе в едномесечен срок по делото срещу Станислав Гюров
САС ще се произнесе в едномесечен срок по делото срещу Станислав Гюров / netinfo

Софийският апелативен съд ще се произнесе в едномесечен срок по делото срещу прокурора от Софийска районна прокуратура Станислав Гюров. Той е обвинен в нарушаване на задълженията си и превишаване на правата, дадени му от съда.

На 26 ноември миналата година състав на Софийския градски съд оправда бившия прокурор Станислав Гюров по обвинения за нарушаване на служебни права. По време на заседанието защитата определи присъдата за законосъобразна, а прокуратурата поиска ефективна присъда.

Гюров беше обвинен, че като прокурор от Софийска районна прокуратура на 27 април 2006 година е разпоредил връщане на веществени доказателства след представяне на внесен депозит по сметките на Митница "Аерогара" – София.

Второто обвинение срещу Гюров според прокуратурата е, че през май миналата година той е постановил прекратяване на наказателно производство по разследването на описа на митница "Аерогара" – София, водено срещу неизвестен извършител за престъпление. В резултат от това са настъпили значителни неимуществени вреди за СРП. Окончателната присъда се чака в срок от един месец.