/ iStock/Getty Images
Днес ще е предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Югозападна България и североизточните райони, и на отделни места там след обяд ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен от север-северозапад. Максималните температури ще са между 28 и 33 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд облачността временно ще се увеличи и на отделни места по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър. Максимални температури: 26-28 градуса, температурата на морската вода е 21-24 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, над Рило-Родопската област - често значителна. На места там след обяд ще има превалявания от дъжд, в отделни райони с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.

През следващите два дни времето ще бъде предимно слънчево. В часовете около и след обяд ще се развива купеста облачност; във вторник в източните райони ще има изолирани краткотрайни валежи, а в сряда - на повече места в Източна България, ще превали, възможно е и да прегърми.

Вятърът ще е слаб до умерен, ще се ориентира от север, впоследствие - от североизток. Температурите ще се повишат още малко и максималните ще са между 30 и 35 градуса.
НИМХ, БТА