Румен Радев назначи новия шеф на ВМА

Държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев връчи висше офицерско звание на началника на Военномедицинска академия бр. генерал проф. д-р Венцислав Мутафчийски
Държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев връчи висше офицерско звание на началника на Военномедицинска академия бр. генерал проф. д-р Венцислав Мутафчийски / БГНЕС
Президентът Румен Радев назначи Венцислав Мутафчийски на длъжността „Началник на Военномедицинска академия и главен лекар на Въоръжените сили на Република България“. Държавният глава го удостои с висше офицерско звание „бригаден генерал“.
 
„С особено удовлетворение изпълнявам това“, посочи в словото си държавния глава, като допълни, че полковник Мутафчийски е един достоен български офицер.
 
По думите на президента това е акт на признателност и висока оценка за професионализъм.
 
„Вярвам, че с Вашите професионални и лидерски качества Вие ще продължите на допринасяте на Военномедицинска академия като реномирано, модерно заведение за здравеопазване“, заяви президентът в своята реч. Според него е необходимо да се запазят традициите на болницата и да продължат да се развиват в бъдеще.
 
„Едва ли има по-вълнуващ момент в кариерата на един офицер от това да бъде удостоен с висше звание и да е назначен за началник на една от най-престижните институции, а именно Военномедицинска академия“, заяви полковникът.
 
Той обеща да превърне Военномедицинска академия в референтна за българското здравеопазване, както и да управлява болницата, гледайки напред, за да се надгражда. „Не е достатъчно командирът да бъде само командир, а да печели съмишленици“, посочи той.