Роми плашат енергото с рязане на жици
Роми плашат енергото с рязане на жици / снимка: DarikNews.bg, архив, Благоевград

Ромите в Благоевград започват да режат електропреносните кабели, тъй като до този момент от дружеството монополист са отказали среща с тях по време на проведени два мирни протеста пред базата на ЧЕЗ.

"В понеделник излизаме всички и режем жиците, ще им направим беля за милиони, нищо, че и ние ще останем без ток. Циганите са свикнали без електричество, имаме си газови печки и лампи", заяви в интервю за Дарик един от организаторите на бунта Юлиян Шаламанов-Шабардано.

"Имаме разрешение от кмета Камбитов да протестираме до 30 март всеки ден от 9 до 14 часа и ще го правим, ако продължават да не ни обръщат внимание. Кметът е с нас, органите на реда са с нас, като излезем ние, ще тръгнат и българите, които живеят в съседство с нас", закани се Шаламанов.

Благоевградските цигани искат от енергото да бъдат свалени от вишките в двете махали всички табла с електромерите им.

"Не може на българите електромерите да са пред къщите им, а нашите по стълбовете. Ние си плащаме тока, не сме като братята в "Столипиново". Последната ми сметка за ток е 380 лева, само за 20 дни. Предишната беше 350 лева, а нали казваха, че била отчетена за повече дни. Защо сега е с 30-40 лева повече, аз да не съм завод. Комшиите също имат високи сметки", негодува Шабардано.

Интервю с Юлиян Шаламанов-Шабардано чуйте в radio.dariknews.bg

Други новини от Благоевград