Обвиненият в убийството на 15-годишната ученичка в Сливен се изправи пред съда. 28-годишният мъж остава постоянно в ареста, решиха магистратите.

Родителите на починалото момиче решиха да застанат пред камерата на Нова телевизия.

Те са убедени, че Димитър играе роля, като се прави на разстроен. Тормозил дъщеря им от много време, защото отказвала да има връзка с него.

„Преди 6 месеца дъщеря ми сподели, че Димитър я заплашвал с убийство. Първо й се обяснявал в любов. И след като тя му отказала, започнал да я заплашва, че ще убие и нея, и семейството й", разказва бащата на момичето.

Тогава той отишъл във фермата, в която работел Димитър, и го предупредил да не притеснява дъщеря му.

„Той беше агресивен. Посегна да ме удари. Натиснах го на земята да се успокои малко. Уж се успокои, но влезе във фермата, взе една вила и се засили да ме намушка. Като видя, че няма да стане, започна да троши прозорците на колата ми", разказва почерненият баща.

Той подал сигнал в полицията. Оттам предупредили Димитър да не притеснява повече момичето. Заплахите обаче продължили.

„Казал ѝ, че си е купил пистолет и ако не бъде негова, нямало да бъде на никой друг", разказа майката.

Димитър започнал да заплашва и съученичките на Симона. Притеснени, родителите на момичето се оплакали на собствениците на фермата, в която работел Димитър. Помислили, че всичко ще бъде наред, до деня, в който разбират, че дъщеря им е нападната в училищния двор. И до момента не са викани на разпит в полицията.

Източник: Novanews.bg