/ ThinkStock/Getty Images
Родители на деца с увреждания издигнаха палатков лагер в Стара Загора
98115
Родители на деца с увреждания издигнаха палатков лагер в Стара Загора
  • Родители на деца с увреждания издигнаха палатков лагер в Стара Загора
Родители на деца с увреждания, хора с увреждания и граждани започнаха протести в Стара Загора. Те подкрепят протеста на майките на деца с увреждания в цялата страна. Хората протестират срещу действащата социална политика за децата и възрастните хора с увреждания и техните семейства. Безсрочният палатков лагер в Стара Загора е разположен в Градската градина и ще остане до постигане на исканията.
 
Основното искане на протестиращите е приемане на закона за личната помощ и национален регистър на всички деца с увреждания.
 
Марияна Пантова, майка на две деца с церебрална парализа: "Основните искания на всички майки са да се приеме този закон за личната помощ, да се направи национален регистър на всички увредени над 18 години, не само до тази възраст, защото те остават в нищото. Надявам се днес да се приеме в парламента този закон. ТЕЛК-овете са циркове, тази година лично аз осем месеца съм чакала решението на ТЕЛК, изпращат ме до НЕЛК, но това не е само мой проблем, проблемът е на всички майки. Нещата са много, но това е основното, което искаме".
 
Протестът е безсрочен, а майките са категорични, че няма отстъпят от исканията за достоен живот на техните деца.