Ревнивец се барикадира в дома на новия любим на изгората си
Ревнивец се барикадира в дома на новия любим на изгората си / снимка: DarikNews.bg, архив

Ревнив мъж се барикадира в дома на новия любим на изгората си, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Ловеч.

Сцената, достойна за филм, се разиграла в нощта след празника на жената в Троян. Четвърт час преди 2 след полунощ 32-годишен жител на планинския град сигнализирал на спешния телефон 112, че въоръжен мъж стрелял, нахлул в жилището му, изпочупил покъщнината и се барикадирал, като не искал да излезе.

Оказало се, че терминаторът е 41-годишен мъжага от плевенския град Пордим, който досущ като Спайдърмен се вмъкнал през покрива на къщата, в която троянецът живеел с бившата му съпруга - 44-годишна жена. Полицейската проверка установила, че срещу ревнивеца има издадена ограничителна заповед от Районен съд - Троян, която нееднократно била нарушавана и екссъпругът дори бил осъждан за това.

Униформени от местното полицейско управление водили продължителни преговори с него да се предаде, което той най-накрая сторил. В 41-годишния мъж били намерени два преправени газови пистолета и осем флоберкови патрона.