Реформаторският блок може да бъде представен в общинските съвети
Реформаторският блок може да бъде представен в общинските съвети / снимка: БГНЕС, архив

Реформаторският блок може да бъде представен в общинските съвети, макар да не е съществувал като формация по време на местните избори през 2011-а година. Това съобщи на пресконференция във Велико Търново председателят на СДС Божидар Лукарски. Той поясни, че идеята е възникнала спонтанно след среща с великотърновската структура на партията и общинските съветници от СДС Мирослав Трифонов и Камен Алексиев.

Намерението е общинските съветници от партиите, формиращи дясното обединение, да обособят общи групи в общинските съвети и така единството между тях да бъде реално представено, обясниха те.

Божидар Лукарски каза, че ще представи идеята на останалите политически сили от дясното обединение. „Вече имаме съгласието на председателят на ДСБ Радан Кънев”, отбеляза той и изрази надежда процесът да се реализира и в други общински съвети, допълва БТА.

Председателят на СДС каза, че партията настоява за спешна оставка на правителството и скорошни предсрочни избори. По думите му правителството прави опити да се „окопае с кадрови политики и назначения на всякакви нива”. На журналистически въпрос за възможното присъединяването на ГЕРБ към Реформаторския блок, Лукарски отговори, че на този етап това не стои на дневен ред, защото голяма част от политиките, провеждани от правителството на ГЕРБ в сферата на правораздаването, вътрешния ред и сигурността не отговарят на вижданията на десните партии.

Други новини от Велико Търново