Разясниха разделното събиране на отпадъци в Боровец
Разясниха разделното събиране на отпадъци в Боровец / netinfo

Въвеждане на разделно събиране в сервизните помещения (кухни, ресторанти, барове) на по-големите хотели беше разяснено от фирма "РЕПАК" на семинар в хотел "Рила" - Боровец. 

Това е първият етап от проекта за организиране на разделното събиране на отпадъци от опаковки в курорта.

Събитието беше организирано от фирма “РЕПАК” – изпълнител на проекта за разделно събиране, съхранение, транспортиране, сортиране и обработка на отпадъци от опаковки на територията на община Самоков и със специалната подкрепа на хотел “Рила”.

Участниците и гостите, сред които бяха представители на хотелите в Боровец, кметът на община Самоков Ангел Николов, неговият заместник Благовеста Дедьова и представителят на Министерството на околната среда Георги Кущров, се обединиха около тезата за стратегическото значение на опазването на околната среда в курорта, както и за правилното оползотворяване на отпадъците.

Ръководителите на проекта подробно разясниха механизмите за разделяне на отпадъците и дадоха препоръки по организирането на процеса в самите хотели.

От началото на лятото "РЕПАК" е поставила контейнери в централната част на град Самоков и е организирала периодичното извозване на материала за рециклиране.

За предстоящия зимен сезон “Бороспорт” АД – оператор на ски зоната в Боровец, и “РЕПАК” предвиждат поредица от събития, свързани с опазване чистотата в курорта и рециклирането на отпадъци. Един от главните приоритети в бизнес-глановете на “Бороспорт” е дългосрочното и устойчиво развитие на ски курорта.