Разказ за жестокостта на варненските гардове
Разказ за жестокостта на варненските гардове / снимка: БГНЕС, архив

Във варненското Трето районно полицейско управление има най-малко пет жалби на клиенти на Гранд мол, пострадали от гардовете.

Екип на Нова телевизия се срещна с оцелял от побой от охранителите Ангел и Красимир. Той отказва да покаже лицето си, защото е заплашван многократно да оттегли жалбата си срещу тях. Нападението станало през септември миналата година на един от подземните паркинги в мола. Охранителите атакували него и тримата му приятели, защото въртели гуми в подземието.

Обвинен за убийството в мола е запален фен на моторите (СНИМКИ)

Едното от битите момчета успява да се измъкне от мелето и се обажда в полицията.

"Интересното беше, че като дойдоха полицаите, почнаха да се прегръщат, да се здрависват, да се уважават - все едно всеки ден ядат и пият заедно. Полицаите след това започнаха да ме заплашват, че ще ме бият", разказа мъжът.

Мениджърът на охранителната фирма на мола не знае за други пребивани клиенти

От днес охранителната фирма "Джи Ем Секюрити" вече няма да работи в търговския център. Всички нейни служители, замесени с действие или бездействие в побоищата, отиват на борсата.

„В рамките на следващата седмица ще обявим конкурс, в който ще заложим много по-високи критерии, които да гарантират по-голяма безопасност. Ние ще контролираме повече. Имаме обеца на ухото", коментира пред Нова телевизия Иво Генов, изпълнителен директор на варненския мол.

Трима охранители пребиха до смърт 52-годишния Нягол Петров в „Гранд мол" във Варна миналата събота. Престъплението е било извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин, съобщават от държавното обвинение.

От търговския център обявиха първоначално, че в обедните часове в събота мъж с вид на бездомник е починал от естествена смърт. Разследването, в което са участвали полицаи от Трето районно управление, обаче е установило, че се касае за убийство.

Жертвата е бил болен от шизофрения, но е пиел лекарствата си редовно и не е проявявал агресия.

Източник: Novanews.bg