Разбиха педофилска мрежа по сигнал на депутат
Разбиха педофилска мрежа по сигнал на депутат / снимка: МВР
Разбиха педофилска мрежа по сигнал на депутат
25252
Разбиха педофилска мрежа по сигнал на депутат
  • Разбиха педофилска мрежа по сигнал на депутат

МВР разби педофилска мрежа за запознанства с непълнолетни момчета. По сигнал на депутат от 41-то НС са арестувани 6-ма участници в престъпната група, сред които и лидерът им. Те са подмамвали деца от интернет сайтове за запознанства, след което са правили видеозаписи на оргиите с тях.

Групата е наемала луксозни къщи и апартаменти за два-три месеца, не е плащала последния наем и е търсила нова. Последно купоните са организирани в луксозна къща с басейн в столичния квартал „Малинова долина". Момчетата, които са зарибявани в сайтове с обещания, че ще има момиче, са водени на купони с алкохол и упойващи вещества, след което с тях е правен незаконен секс от мъжете и това е записвано. Иззети са множество записи, видеокамери, лаптопи от обискираните адреси. Петима са арестувани в София и един в Сливен.

Лидерът Георги, който в интернет се е подвизавал с псевдонима Гергана и Филип, с псевдоним Кристина, са осъждани. Задържани са при акция на ГДБОП през 2006 година и лидерът Георги е трябвало да лежи между 10 и 20 години, но се е възползвал от т. нар. поправка „Ванко 1" на Татяна Дончева и е лежал година и половина.

Жертвите - две момчета на 12 години и 10 между 14-16 години, са от добри семейства. Спазвали са вечерния час и не са бездомни. Те са изнудвани със записите и са карани да довеждат свои приятели срещу заплащане от 60 до 80 лева, плюс бонус за доведено дете.

Лидерът на групата Георги има смесена българо-английска фирма за производство на софтуер. В групата има и други хора, които се занимават с компютри. Има ли са строга йерархия и са били много потайни.

Полицията е разбила и престъпна група за ДДС измами, източила над 20 млн. лв. от държавната хазна. Задържани са няколко души, двама от които за 72 часа с прокурорско разпореждане. Един от задържаните е митнически служител, който в момента е в майчинство, посочиха от полицията