Разбиха най-мощната група, разпространявала наркотици  в Сливен
Разбиха най-мощната група, разпространявала наркотици в Сливен / netinfo

Сливенски банков служител е ръководил най-голямата група за разпространение на наркотици в региона на Сливен и Ямбол. Престъпната организация бе разбита от антимафиоти в нощта на 22 срещу 23 декември. Задържани са четирима души.

От автомобилите и последвалите обиски в домовете на задържаните са иззети около 1000 бр. таблетки амфетамин, 160 грама от синтетичния наркотик айс, 200 дози хероин и сумата от 20 хиляди в евро и левове. Организаторът на групата е 31-годишния Иван Д., служител в сливенска банка. Останалите задържани са братята Стефан и Иван Желязкови и Живко Е., който в момента има наложена условна присъда за разпространение на наркотици.

Тримата са били охранители в дискотека „Империя”. Според директора на Областната дирекция на полицията в Сливен комисар Христо Григоров, групата е основният разпространител на наркотици в региона и сега в града реално няма наркотици. Той заяви още, че задържаните са продавали всякакви видове наркотични вещества при спазване на абсолютна конспиративност. Те са създали мрежа от наркопласьори в целия регион и по този начин са успявали бързо да разпръснат наркотиците, като в тях е оставало минимално количество.

Според полицаите наркотикът е идвал от Бургас. Окръжният прокурор Пейчо Хитов заяви, че срещу групата ще бъде повдигната мярка задържане под стража, а в хода на разследването и след получаване на експертизите, най-вероятно ще им бъде повдигнато обвинение и за участие и организиране на престъпна група.

Акцията по задържането е проведена под наблюдението на Окръжна прокуратура Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

Други новини от Сливен