Разбиха канал за нелегални мигранти
Разбиха канал за нелегални мигранти / DarikNews.bg, архив
Разбиха канал за нелегални мигранти
88933
Разбиха канал за нелегални мигранти
Разбиха канал за нелегални мигранти
  • Разбиха канал за нелегални мигранти
  • Разбиха канал за нелегални мигранти

Полицията и ДАНС разбиха работещ канал за прекарване на нелегални мигранти от българско-турската до западната българска граница. Акцията е осъществена на територията на Кюстендил и Бургас.

Разследването за организирана група за трафик на нелегални мигранти от Турция към Европа започнало в кюстендилската полиция и ДАНС. След много внимателно планиране и координация между всички страни вчера по обед на булевард „Стефан Стамболов" в Бургас, който води към автомагистрала „Тракия", бил задържан микробус, управляван от 49- годишна жена от Кюстендил.

В товарния отсек на колата били укрити 32 чужди граждани, сред които жени и деца, определили се като иракчани.

Малко по-късно на кръговото кръстовище на „Стефан Стамболов" и „Транспортна", бил засечен автомобил, шофиран от мъж на 33 години от Кюстендил, а на бензиностанция на изхода на Бургас към София друг, управляван от 38-годишен кюстендилец.

Установено е, че двамата шофьори на леки коли съпровождали микробуса, в който пътували нелегално преминалите границата на България чужденци. При задържането на иракчаните и каналджиите съдействие оказала и Областна дирекция на МВР-Бургас. По същото време в Кюстендил криминалисти, работещи по това разследване, задържали и 46- годишен местен, също съпричастен към дейността на групата.

За българите е образувано досъдебно производство за каналджийство. Нелегалните мигранти били откарани в сектор „Миграция" в Бургас, а оттам ще бъдат настанени вм специализиран център. Работата по случая продължава под ръководството на Районната прокуратура в морския град.