Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева покани всички зрители в „Арена Армеец” в София на Световната купа, за да подкрепят родните състезателки в предстоящото им изпитание, пише gong.bg
 
Състезанието, което ще се състои от 12 до 14 април, ще се излъчва изцяло на живо по NOVA SPORT, а част от надпреварата в събота и неделя ще можете да гледате и по NOVA. Много любопитни материали за Световната купа ще откриете и в GONG.BG.
 
Илиана Раева беше гост в NOVA, в което разказа повече подробности за представянето на грациите в Пезаро, Италия. Ансамбълът спечели сребро в многобоя, а Боряна Калейн бронзов медал в многобоя.

Сребро за българския ансамбъл в многобоя на Световната купа в Пезаро
 
Всички са много щастливи, в последните три дни до днес, изживяхме много емоции и заради международния турнир София Къп, на който спечелихме общо 18 медала. За десерт спечелихме сребърен медал на ансамбъла и бронз на Боряна, което е много-много голям успех”, сподели Илиана Раева.
 
„Разговарях с Весела Димитрова и тя каза, че съдийството в Италия е било фантастично, защото ни дадоха точно толкова за трудност, колкото изиграхме. Русия винаги ни е подкрепяла в последните години. За нас този старт беше много важен, защото е първи старт за ансамбъла. Всички коментари на специалистите са, че имаме много силни гимнастички.”
 
„Един ваш колега нарече момичетата диаманти, толкова са различни и ярки, че настина са диаманти. Националният отбор на България е свързан с много голям труд и ние трябва да ги възпитаваме в това отношение. Състезателят трябва да се възпитава, да се състезава. Но когато отидеш на състезание, тогава е само психология.”
 
Момичетата са пределно мобилизирани, знаят, че предстои една много тежка година. Всички специалисти от началото на година коментираме един драстичен напредък от всички отбори, няма по-хубаво от силна конкуренция, от много държави. Момичетата ще се опитат да покажат най-доброто от себе си. Много тежка битка”, добави още Раева.
gong.bg