Р
Р / БТА
Има още време докато се дадат крайните оценки. Мога да ви отговоря след реализацията или липса на такава на първия мандат. Така оцени ситуацията с първия мандат и шанса за излъчване на правителство от този парламент държавният глава Румен Радев.

Попитан кой ще бъде ръководител на българската делегация на Срещата на върха на НАТО, държавният глава отговори: "И това ще разберете. Има решение на Министерския съвет предполагам. Има позиция, която позиция е изработена в МС, приета е от МС и едва сред това е сведена към мен."

Президентът отказа да отговори на други журналистически въпроси.

Първият кръг от консултации преди връчването на първия мандат с парламентарно представените партии приключиха в сряда. Повечето от политическите сили, които дойдоха на "Дондуков" 2, изявиха готовност да вземат мандат и да предложат кабинет. ГЕРБ-СДС и ДПС изрази готовност да се направи експертен кабинет, а впоследствие Борисов лансира идеята и за правителство на малцинството с първия мандат. "Възраждане", ИТН, БСП и "Величие" пък заговориха за третия мандат и експертно правителство.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня