Янев кани Стоянов и Костов на протеста на лозарите
Янев кани Стоянов и Костов на протеста на лозарите / netinfo

В открито писмо главният секретар на партия "Ред, законност и справедливост" Яне Янев призова лидерите на СДС и ДСБ Петър Стоянов и Иван Костов да се присъединят към общонационален протестен митинг-шествие на 14 февруари срещу акциза върху домашната ракия.

Да поискаме заедно с гражданите оставка на правителството и предсрочни парламентарни избори, се настоява в писмото. Шествието ще започне от Централна гара в София, ще продължи до Министерския съвет и ще завърши пред сградата на парламента.

Междувременно от парламентарния пресцентър определиха като несъстоятелни опитите прилагането на закона да се представи като нарушение на граждански права. Повод за позицията на парламента е недоволството от неразрешения протест около сградата му следващата седмица.

В съобщение на парламентарния пресцентър се припомня, че организаторите на протестите, насрочени за 14 февруари тази година, публично са заявили намерения да организират жива верига около сградата на Народното събрание. На 30 януари заместник-кметът на Столична община Юлия Ненкова напълно обосновано отказа да регистрира подобно намерение, смятат от парламента.