Пуснаха Барона срещу 200 лв. от ареста
Пуснаха Барона срещу 200 лв. от ареста / netinfo

Софийски градски съд не уважи искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на Боян Петракиев - Барона, Милен Добрев, Христо Върбанов и Димитър Леонов.

Четиримата бяха арестувани преди няколко дни по подозрение, че са изготвяли и разпространявали фалшиви кредитни карти, предназначени за страни от Европейския съюз . Добрев, Леонов и Върбанов съдът освободи срещу подписка, а на Барона наложи парична гаранция в размер на 200 лева, предвид многократните присъди, които той получавал в миналото.

Според магистратите липсва обосновано предположение, че четиримата са участвали в организирана престъпна група. По делото не били изготвени и експертизи, които да докажат, че картите с магнитни ленти, намерени в домовете на уличените, са предназначени за извършване на престъпление. Т.е. източване на чужди банкови сметки.

При задържането на Барона, в апартамента на дъщеря му, били намерени и 4 таблети с надпис “Мицубиши”, за които можело да се предполага, че са екстази, но тъй като апартаментът не е на Петракиев, то тези таблетки не могат да бъдат използвани като доказателство срещу него, от което допълнително да се иска оставянето му в ареста.