/ БГНЕС
Автобусни превозвачи излизат на протест срещу монопола
Заедно срещу монопола в автобусния бранш - под това мото превозвачи от страната паркираха тази сутрин автобусите си в центъра на София, обявявайки недоволството си породено от нарушаването на правилата за превоз на пътници от определени фирми в бранша.

ВИЖТЕ ПРОТЕСТА С АВТОБУСИ В СОФИЯ (СНИМКИ)

БГНЕС


"Ще остане ли българска фирма", "Спрете унищожаването на българския бизнес", "Търпението е изчерпано", "Национален протест" - такива надписи се четат на предните стъклата на автобусите, паркирани на бул. "Цар Освободител", на метри от сградата на Министерски съвет.
 
Автобусните превозвачи казват, че фирми в бранша, чрез нагласени конкурси, завземат всички линии в страната и установяват монопол в сектора.

БГНЕС

БГНЕС

"Омръзна ни 2-3 големи фирми в цяла България да взимат линии. По какъв начин? Според мен по незаконен начин, както всичко става в България - под бюрото. И ние с тези автобус, които имаме по 4-5-6 автобуса, трябва да ги продадем. А някои от нас са си заложили апартаменти, лишават си семействата от средства, за да закупят автобус и да направят бизнес да работят за себе си, но тези големи фирми не ни разрешават", каза шофьорът Явор Тиков.

БГНЕС

БГНЕС

"Ние имаме 15 автобуса, искаме да работим, но те не ни позволяват. Аз съм шофьор, не съм собственик на някои от тези автобуси. Но при положение, че няма работа за мен, аз трябва да остана вкъщи", коментира още той.

БГНЕС
БГНЕС