Прокурор по делото за убийството на ямболската адвокат взел подкуп
Прокурор по делото за убийството на ямболската адвокат взел подкуп / netinfo

Свидетелят по делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева Христо Върбанов заяви в съдебната зала по време на разпит, че е дал на покойния прокурор Николай Колев 15 000 долара, за да му прекрати дело за отвличане. Парите Христо Върбанов дал на два транша. В началото, когато се запознал с Николай Колев, имали добри отношения, но впоследствие те се обтегнали и тогава Колев му поискал парите.

Христо Върбанов заяви още пред съда, че покойният Николай Колев имал лоши отношения с ямболската адвокатка.

Пред съда друг свидетел по делото - Малена Филипова, шеф на инспектората във Върховната касационна прокуратура, заяви, че не познава подсъдимите по делото Орлин Аврамов и Пламен Калайджиев, а само другата подсъдима - Димитрина Калайджиева, която все още не се явява на процеса, тъй като е в чужбина. За нея беше представен документ, че е болна и ще претърпи операция.

По делото за ямболската адвокатка, намерена убита в жилището си в квартал "Стрелбище" в София на 28 февруари 2000 г., освен Димитрина Калайджиева, са подсъдими съпругът й Пламен и Орлин Аврамов. Роднините на ямболската адвокатка са завели и граждански иск за 200 000 лева.

Делото продължава през есента, когато отново съдът ще се опита да призове прокурора Руско Карагогов, който не се яви, въпреки че е редовно призован.