Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство по казуса с джипа, управляван от бившия финансов министър Владислав Горанов, предаде БГНЕС.

През есента на миналата година колата се оказа обявена за издирване от бюрото на "Интерпол" в Москва.

Горанов пак на разпит: Трябва да се занимаваме със зрелища, хляб явно няма да има

Регистрацията беше засечена при опит на Владислав Горанов да напусне страната през граничния пункт Калотина в посока Сърбия.

В началото на тази година прокуратурата е започнала разследване на престъпление по служба на длъжностно лице, което не е изпълнило свои задължения или е превишило правата си. От държавното обвинение не уточняват какво точно престъпление разследват.

Горанов обясни по-рано, че леката кола е била обявена за издирване от Република Мордовия (в състава на Руската федерация - бел.ред.) и е бил изненадан от този факт. Той посочи, че колата е била регистрирана два пъти в България от собствениците "Мото-Пфое" - когато е внесена и когато в талона е било добавено неговото име като ползвател. По думите на Горанов, и при двете регистрации не е бил установен проблем.

По-рано днес от Мото-Пфое, уточниха, че на 22 февруари 2022 г. дружеството е известено писмено от страна на МВР РДГП Драгоман, че автомобилът е снет от издирване. Това означава, че според направените експертизи няма интервенции по автомобила, той е изряден и може да бъде получен обратно от собственика си Мото-Пфое. Непосредствено след получаването му, автомобилът Toyota Landcruiser е върнат на лизингополучателя си и е във владението му.
БГНЕС