Прокуратурата ревизира обществените поръчки в Пътно управление- Благоевград
Прокуратурата ревизира обществените поръчки в Пътно управление- Благоевград / netinfo

По разпореждане на Върховна административна прокуратура, държавното обвинение в Пиринско ревизира конкретни дейности в Областното пътно управление в Благоевград. В хода на специализираната проверка са установени нередности по отношение на контролните функции при изпълнение на ремонтни работи и рехабилитация на пътни артерии.

По данни на благоевградски прокурори, в хода на проверката са отчетени нарушения при полагане на асфалтови настилки, свързани с отклонения от стандартните норми. Оказва се, че Областно пътно управление – Благоевград не разполага с лаборатория за изследване на асфалтовите смеси преди полагането им. Такава лаборатория има най-близко в Кюстендил.

Прокуратурата е изготвила предписание занапред фирмите-изпълнители на обектите да спират работа, до излизане на резултатите от лабораторните анализи, а не каквато е била практиката до този момент. При проверката, прокурорите са установили, че в период от три години, обществените поръчки по ремонт и поддържане на пътища в Пиринско, са извършвани традиционно от пет-шест фирми, но това според тях не е довело до нарушение на законовите разпоредби.