Прокуратурата проверява полицай, заснет да бие и обижда младеж
Прокуратурата проверява полицай, заснет да бие и обижда младеж / DarikNews
Прокуратурата проверява полицай, заснет да бие и обижда младеж
23258
Прокуратурата проверява полицай, заснет да бие и обижда младеж
  • Прокуратурата проверява полицай, заснет да бие и обижда младеж

Районна прокуратура Плевен е разпоредила проверка на случая с бит от полицай в Долни Дъбник младеж, който беше записан с телефон и качен в интернет. На видеото се вижда и чува ясно как полицаят от РПУ - Долни Дъбник Георги Филатов отправя закани и обидни думи към 22-годишния Калоян Тодоров.

Шефът на местното РПУ Стефан Петров не е знаел за случая, тъй като е бил в отпуск, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. Според неговата проверка на 7 ноември около 6.00 часа жена е подала жалба в местното РПУ, че четирима младежи са счупили стъкло на автомобила й. Полицията е заварила на място и е отвела в управлението четиримата, които са били в нетрезво състояние и са се държали арогантно и предизвикателно. През това време бащата на едно от момчетата се е срещнал с жалбоподателката и заплатил 300 лв. за счупеното стъкло. По тази причина тя е отказала образуването на дознание.

Предполага се, че клипът с арогантното държание на полицая е заснет по времето, в което от момчетата са били снемани обяснения за инцидента. Полицията извършва и вътрешноведомствена проверка, която ще приключи до месец.

Други новини от Плевен