Прокуратурата проверява бившия шеф на следствието
Прокуратурата проверява бившия шеф на следствието / cнимка: Sofia Photo Agency, Камелия Атанасова
Бившият директор на НСлС Ангел Александров се проверява от прокуратурата за данните от доклада на парламентарната вътрешна комисия, че се е срещал с братя Галеви и ги е предупреждавал за разработки срещу тях. Това съобщи главният прокурор Борис Велчев. Той отказа да коментира други факти от прокурорската проверка и срещу бившия вътрешен министър Румен Петков.

Велчев съобщи, че тази сутрин в 9,15 часа от Държавната агенция за национална сигурност се е получил доклада по този случай. По думите на главния прокурор, той все още не се е запознал с него и тепърва предстои прокуратурата да прецени на кого и какви обвинения могат да се повдигнат.

По повод призивите на представители на Европейската комисия да се разследват всички от доклада на вътрешната комисия, Велчев заяви, че много преди тези призиви, прокуратурата си е свършила работата и работи по това от деня на получаването на доклада.

Министърът на правосъдието Миглена Тачева отказа да коментира слуховете за сливане на министерството на правосъдието и МВР в едно мега ведомство.