Признаха екстрасенса Деси за виновен
Признаха екстрасенса Деси за виновен / netinfo

Присъда “виновен” постанови Плевенският районен съд по наказателното дело срещу Десислав Велков, известен като екстрасенса Деси от град Искър. Той беше съден за принудително лишаване от свобода и блудство с 19-годишно момиче от Самоков.

Велков получи присъда от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим. От размера на наказанието ще бъдат приспаднати 7 месеца и 13 дни, които Деси е изкарал под домашен арест.

Първоначално обвинението поиска лишаване от свобода за срок от 4 години. Втората съдебно-психиатрична експертиза, която беше представена днес, също е категорична, че Деси е вменяем, има личностно разстройство, което предполага вербална и невербална агресия, но ако иска, може да ръководи постъпките си и да контролира действията си.

Десислав Велков е признат за виновен по обвинения в противозаконно лишаване от свобода, за принуждаване със сила на друго лице да извърши нещо, което не желае и за блудство.

След обявяване на присъдата Деси заяви, че ще си търси правата докрай и ще стигне до Страсбург, ако в България няма справедливост. Екстрасенсът остава под домашен арест до влизане в сила на присъдата.

Други новини от Плевен