Приключи дисциплинарното производство срещу началника на РПУ-Трън
Приключи дисциплинарното производство срещу началника на РПУ-Трън / Sofia Photo Agency
Приключено е дисциплинарното производство срещу началника на РПУ-Трън Първан Иванчев и младши инспектора по контрол на опасните средства /КОС/ Емил Евтимов. Това съобщи директорът на ОДП- Перник комисар Димитър Шереметев. Изпратено е предложение до министъра на вътрешните работи за налагане на наказания.

Да бъде понижен в длъжност и отстранен от ръководството на РПУ досегашният началник, предлага Шереметев. Комисията, извършваща проверката не е намерила достатъчно данни за директно уволнение на Емил Евтимов, уточни Шереметев.

Приключена е и проверката на цялостната дейност на РПУ-Трън. Открити са сериозни нарушения, неадекватно отношение към сигналите, непридвижване на материали към прокуратурата и др. По думите му има парадокси, при които е установен извършителят и вместо материалите да бъдат насочени към прокуратурата производството се прекратява със санкция на полицейския началник.

Проверката в РПУ-Трън бе предизвикана, след като през март педофилът Асен Илиев застреля 25-годишната възпитаничка на Дома за деца, лишени от родителски грижи Лиляна Тодорова и рани връстничката й Клара Христова и 12-годишния Емил Павлов.