/ БГНЕС
Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес до ректора на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) проф. Димитър Димитров по повод 100-годишнината от създаването на висшето училище.  Днес над 20 000 български и чуждестранни студенти изучават в УНСС икономически, юридически, политически, административни, информационни и социални науки в осем факултета, четири института и двадесет и четири научноизследователски центъра.
 
„За мен е удоволствие да се обърна към представителите на най-големия икономически университет в Югоизточна Европа“, заявява президентът Радев в приветствието си към преподаватели, служители, членове на настоятелството, студенти и докторанти на учебното заведение. Създаден във време на радикални икономически, социални, политически и идейни промени, формиращи младата ни държава, УНСС осигурява висококачествено специализирано образование, подчертава президентът. Румен Радев допълва, че университетът се е утвърдил като едно от средищата за подготовка на специалисти за държавното управление и външната политика на България.
 
„Уверен съм, че ентусиазмът и любовта към науката и младите хора на България са водили напред и нагоре в дебрите на познанието всеки един от вас. Вярвам, че те дават сила и енергия на Вашия университет да отстоява своята водеща позиция сред сродни европейски университети“, обръща се към преподавателите на университета държавният глава.