/ БГНЕС
Президентът е готов да обсъди с Цацаров скандала със Сашо Дончев
93415
Президентът е готов да обсъди с Цацаров скандала със Сашо Дончев
  • Президентът е готов да обсъди с Цацаров скандала със Сашо Дончев
България не търси проблеми с Турция, коментира президентът Румен Радев. По думите му страната ни иска да развива добросъседски отношения.

Радев допълни, че не би си позволил да прави коментари за уроци по демокрация.
 
Посланик Гьокче: Турция не се намесва във вътрешните работи на България

България няма намерение да дава съвети в Турция как и за кого да се гласува. Застъпвайки тази теза президентът Румен Радев допълни, че "българският президент нямаше никога да си позволи да прави коментари за уроци по демокрация.Това стана в случая, в който турският президент си позволи да извърши коментар по отношение състоянието на демокрацията, на човешките права, в България"
 
Бизнесмен твърди, че е бил заплашван от главния прокурор (ВИДЕО)

По повод скандала между бизнесмена Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров, президентът заяви, че не може да бъде арбитър. Но призна, че е получил писмо от Съюза на издателите.
 
"Ако имам възможност да говоря с главния прокурор, бих обсъдил и този проблем", потвърди още държавният глава.  
 

netinfo


На въпрос за писмото от Съюза на издателите в България, изпратено в президентството, за която Сашо Дончев съобщи, президентът потвърди, че има такова писмо от 5 април.
 
Лозан Панов очаква ВСС да обсъди казуса "ЦУМ-гейт"

Радев обясни, че то е подписано от Теодор Захов - председател на УС на Съюза на издателите и в него "се моли за среща с президента поради тревожна провокация към независим медиен издател".
 
"Точка. Няма кафета, няма срещи, няма имена", каза още президентът Радев и изрази готовност да предостави писмото на медиите при желание от тяхна страна.

Президентът Румен Радев връчва проучвателния мандат на ГЕРБ в четвъртък

Румен Радев съобщи още, че вероятно в четвъртък ще връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ.