Сашо Дончев
Сашо Дончев / БГНЕС, архив
Главният прокурор Сотир Цацаров е заплашвал Сашо Дончев, признава бизнесменът във видео, качено в интернет. На работен обяд с Дамски бизнес форум в края на месец март, изпълнителният директор на “Овергаз” нарича обвинител номер 1 „нахалник” и разказва за срещата си с него.

Едно общество има принципи и когато законовата уредба и институциите ги защитават, не им идва да хулят някого от екрана на телевизора, обяснява изпълнителният директор на “Овергаз” Сашо Дончев във видеото. В записа бизнесменът коментира, че това се случва у нас заради убедеността в безнаказаност.

"Бях поканен на среща с главния прокурор преди две седмици да ми каже, че моето поведение започва да става нетърпимо и неприемливо за него, какво е това, че подкрепям "Да България", че моята телевизия BiT, в която моят приятел Сашо Диков го е превърнал в централен образ... Аз го гледам и го питам какво иска да ми каже", посочва бизнесменът.
 
Срещата с Дамския бизнес форум се провежда на 30 март, а видеото от събитието е качено на 13 април. "И да ви кажа, нямам нищо общо с "Да България", освен че познавам Христо Иванов. Нямам нищо общо с BiT, освен че сме карали ски и сме ходили по гаджета. И този нахалник ми казва: "Не смятам, че Вие нямате право да го правите". Моята реакция беше: "Вие какво си въобразявате, аз не ви се обяснявам, а информирам". След като тази институция си позволява да ме заплашва, представете си в какво общество живеем", казва още Дончев.

Видеото завършва с думите на бизнесмена, че е бил поканен по молба на главния прокурор в чужд офис. От работния обяд на Дончев има качени още няколко записа, в които бизнесменът коментира и други теми сред които администрацията, законите и подзаконовите актове, лявото и дясното у нас.