Премиерът: Всеки министър да си носи оставката в джоба
Премиерът: Всеки министър да си носи оставката в джоба / снимкa: Sofia Photo Agency

Премиерът Сергей Станишев заяви, че кабинетът е функционален, достатъчно ефективен и провежда необходимите реформи. В Хисар министър-председателят представи приоритетите на управлението и управляващата коалиция до края на мандата.

От всеки министър може да се иска повече, всеки трябва да си носи оставката в джоба, каза премиерът Сергей Станишев в отговор на въпрос на Дарик дали актуализираната програма налага персонални и структурни промени в кабинета. Той допълни, че подобни рокади зависят от управленската и политическата целесъобразност на ситуацията.

По повод информацията, че лидерът на НДСВ настоява за смяната на трима от своите министри, Симеон Сакскобургготски коментира, че е налице кампания срещу жълтата партия, провокирана от някого, който печели от това. Тази коалиция се справя добре с темите, въпреки дефектите, които й се приписват, коментира лидерът на НДСВ. Той прогнозира, че и след 2009 година управлението на страната ще бъде коалиционно.

Лидерът на ДПС Ахмед Доган посочи, че тройната коалиция има ресурс не само да завърши мандата си успешно, но и да зададе сериозна заявка за следващ управленски цикъл. Доган препоръча правителството да ускори темпоритъма в управлението и реформите.

Коалицията е сплотена, целите в актуализираната програма са практични и реализуеми – това беше най-ефективната дискусия от началото на мандата, отчетоха тримата лидери.