Предупреждават за зачестили телефонни измами
Предупреждават за зачестили телефонни измами / netinfo
Измамите по телефона отново зачестяват, предупреждават от Българската национална асоциация на потребителите. Според експертите на асоциацията, телефонните измамници стават все по-изобретателни и не само успяват да вземат пари от жертвите си, но се добират и до лични данни, с които да извършат други престъпления, или подтикват доверчиви хора да извършат нещо незаконно.

Жертви на измами по телефона вече не са само възрастни самотни хора, но и млади, добре образовани българи, посочват от асоциацията.

„Бъдете внимателни, когато получите покана за участие в лотарии и томболи, организирани по различни поводи и на големи празници с привидно благородни намерения. Използвайки името на компании и такива инициативи, измамници се опитват да измъкнат пари от доверчиви хора. Понякога организаторите на игри и томболи спестяват в рекламите си важна информация и използват нагласата на хората да вярват в „чудеса”, след което по-късно се стига до измамени и разочаровани участвали”, предупреждават експертите.