Представят документационен център по право в института на правосъдието
Представят документационен център по право в института на правосъдието / cнимкa: Sofia Photo Agency

Днес в зала 201 на Националния институт на правосъдието (НИП) ще бъдат представени резултатите на проекта „Изграждане на документационен център по право на Европейския съюз за съдебната власт” с партньори нидерландското правителство и Националния институт на правосъдието.

Проектът стартира на 1 април 2006 г. и е на обща стойност 200 000 евро. Основните дейности включват изготвянето на практически ръководства и провеждането на обучения по търсене на информация по право на ЕС, внедряването на он-лайн библиотечен каталог, абонамент за специализирани издания, провеждането на две експертни срещи на тема “Европейска заповед за арест” и “Съдебно сътрудничество по граждански и търговски дела” и др.

След официалното представяне на резултатите на проекта ще бъде направена демонстрация на новата уеб-базирана инфраструктура на Института, разработена по проекта, и възможностите, които предлага на своите потребители. Ще присъстват министърът на правосъдието Миглена Тачева, председателят на ВКС Лазар Груев, председателят на ВАС Константин Пенчев, членове на ВСС, магистрати и служители от съдебната система.