Асистент д-р Петко Николов е възпитаник на УНСС и преподавател в Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер
Асистент д-р Петко Николов е възпитаник на УНСС и преподавател в Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер / Патентно ведомство
Ректорът на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) проф. д-р Димитър Димитров награди асистент д-р Петко Николов - председател на Патентното ведомство на България, за цялостен принос към дейността на УНСС. Отличието се дава за стогодишния юбилей на най-старото и авторитетно икономическо висше учебно заведение в страната и в Югоизточна Европа.

На събитието е присъствала и проф. д-р Владя Борисова - директор на Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер към УНСС.

Патентното ведомство с нови 55 електронни услуги

Сътрудничеството между Патентното ведомство и УНСС, и преди всичко съвместната работа с Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер, са допринесли в последните години за още по-голямо сближаване на практиките в областта на индустриалната собственост, чрез сътрудничеството с международни организации, като Световната организация за интелектуална собственост (СОИС), Службата на ЕС за интелектуална собственост (СЕСИС), Европейското патентно ведомство (ЕПВ), и съвместната работа по проекти.

Нов сайт за бизнес услуги ще има Патентното ведомство

Петко Николов е връчил поздравителен адрес на ректора проф. Димитров, в който се отбелязва, че 100-годишнината на УНСС е повод, който ни кара да се замислим за стойността на знанието и ни провокира да осъзнаем този празник като тържество на високия професионализъм и творческата мисъл.

Асистент д-р Петко Николов е възпитаник на УНСС и преподавател в Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер, в секцията "Индустриална собственост и бизнес". Той е специализирал валутен, митнически и данъчен контрол, както и наказателноправни науки.

Източник: БТА