а
а / iStock/Getty Images
От Патентното ведомство разпространиха важна информация за потребителите си. Става въпрос за електронното приложение Madrid eFiling. Ето какво съобщават от ведомството:

Можете да подадете електронна заявка за международна регистрация лесно, бързо и сигурно с Madrid eFiling тук: https://www3.wipo.int/iwa.

Процесът е опростен, след като информацията може да бъде извлечена за базовата марка директно от базата данни на ведомството на произхода. Заявката се попълва стъпка по стъпка, осигуряващо точност на данните. След това се има автоматична проверка и превод на списъка на стоките и услугите.

Използвайки Madrid eFiling можете лесно да извлечете информация за марката директно от националния регистър на ведомството. Интегрираните в приложението инструменти позволяват класификация и автоматичен превод на списъка на стоките и услугите. Осигурен е стабилен и устойчив начин на плащане с различни опции – основни кредитни карти, разплащателна сметка в WIPO и PayPal. Получавате и отговаряте на писма и известия за краен срок електронно.

Патентното ведомство на Република България е деветата от членуващите в Мадридския съюз страни, която внедрява електронното приложение Madrid eFiling.