Предявиха нови материали в 4 тома по делото срещу Алексей Петров
Предявиха нови материали в 4 тома по делото срещу Алексей Петров / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Предявиха нови материали в 4 тома по делото срещу Алексей Петров
44948
Предявиха нови материали в 4 тома по делото срещу Алексей Петров
  • Предявиха нови материали в 4 тома по делото срещу Алексей Петров

Четири нови тома с доказателства бяха предявени на сочения за лидер на престъпната група "Октопод" и кандидат за президент Алексей Петров. След повече от 2 часа престой в Националната следствена служба Петров заяви, че не разбира какви точно материали му се предявяват.

Бившият сътрудник на ДАНС определи това като опит да бъде сплашен и стреснат преди началото на изборите.

На излизане от следствието Алексей Петров нападна премиера Бойко Борисов, като каза, че целта му е да изкара един от опонентите си пред журналистите и чрез новите материали по делото "Октопод" да покаже колко страшен може да бъде един предстоящ кандидат-президент: "В момента Борисов плаши гаргите. Така си мисли този, така да кажа, клонящ към медицински случай комплексиран човек - премиерът. Аз няма как да бъда наказан, защото нищо не съм извършил. Смея да твърдя, че Господ ще го накаже, защото е вярна онази приказка "Глас народен, глас Божий".

Алексей Петров беше задържан преди повече от година по време на зрелищната полицейска операция "Октопод". Той беше обвинен за ръководител на организирана престъпна група, занимаваща се с рекет и изнудване.

В момента той е с мярка за неотклонение "подписка".

Неговият адвокат Васил Василев коментира, че въпреки обещанията и заканите на прокуратурата, обвинителният акт срещу бившата барета все още не е внесен в съда: "Предявиха ни 4 тома с материали, които са наречени от тях допълнително разследване. НПК, след поредицата от изменения, не дава възможност за такъв род дейност по събиране на доказателства. Делото ни беше предявено в края на май и началото на юни. Законът в НПК забранява след предявяване да се извършват действия по разследване, по търсенето на истината в процеса на досъдебното производство".

Предявиха нови материали в 4 тома по делото срещу Алексей Петров
netinfo