Правителството дава 5 млн. лева за защитни екипировки на полицаите
Правителството дава 5 млн. лева за защитни екипировки на полицаите / Sofia Photo Agency, архив
Полицаите със защитни екипировки
85481
Полицаите със защитни екипировки
Полицаите със защитни екипировки
  • Полицаите със защитни екипировки
  • Полицаите със защитни екипировки

Правителството ще отпусне над 5 млн. лева за нови полицейски бусове, радиостанции, лични предпазни средства, защитни екипировки, както и за обновяване на информационните системи, с които работи полицията.

Това стана ясно след оперативно съвещание на ръководството на МВР с премиера Бойко Борисов. За какво ще бъдат похарчени парите, обясни шефът на Националната полиция Христо Терзийски.

Полицаи на протест и в София

„По-голямата част от тях ще отидат за оборудване на специалните полицейски сили, които работят в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора, а също и части от Дирекция „Жандармерия". Колегите ще бъдат оборудвани с лични предпазни средства, със защитни екипировки. Не малка част от тази сума ще бъде използвана за надграждането на две информационни системи, които към настоящия момент се ползват изключително много" - уточни Терзийски.

Полиция и спецекипи на крак в София заради сигнали за изоставени багажи

Заместник-главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев пък съобщи, че след атентата в Брюксел са зачестили сигналите на телефон 112, свързани със съмнение за поставени взривни устройства. Вчера полицията е проверила 12 такива сигнала.