Прави се трета проверка в агенцията по трансплантации
Прави се трета проверка в агенцията по трансплантации / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Агенцията по трансплантациите минава трета медицинска проверка
32713
Агенцията по трансплантациите минава трета медицинска проверка
  • Агенцията по трансплантациите минава трета медицинска проверка

Трета медицинска проверка на работата на Изпълнителната агенция по трансплантациите е разпоредила министърът на здравеопазването Анна-Мария Борисова, обяви самата тя в кулоарите на парламента. Проверката не е приключила.

Едва след като бъде съставен обобщен доклад от трите проверки - медицинската и тези на Сметната палата и на инспектората към здравното ведомство в агенцията, ще бъде взето решение какви мерки ще се предприемат. Тя не пожела да отговори дали с нейно решение са изнасяни органи за трансплантация от страната ни, каквито данни оповестиха от Синята коалиция, като се позоваха на писмен отговор на здравния министър в рамките на парламентарния контрол.

Десните настояха за оставката на шефката на изпълнителната агенция Теодора Джалева.

"Първа беше проверката на Сметната палата, която направи някакви констатации, които ме накараха да изпратя инспектората, който е структура на МЗ. Приключиха и те, предадоха доклада, разгледахме ги и в момента тече трета проверка. Пратила съм и медицински одит, тъй като погледът на всяка една от тези проверяващи структури е коренно различен и аз трябва да видя всеобхватно проблема. Проверката, която доц. Златица Петрова извършва в момента, обеща, че поне в края на следващата седмица ще има междинен доклад", отговори министър Борисова.