"Благодаря на всички избиратели, които гласуваха. Тези хора подкрепиха демокрацията в България. Това, което се случи днес, показва ясно, че много хора продължават да вярват, че България може да бъде по-различна, успешна, просперираща и да не бъде изяждана от корупция. Ние олещаваме на тези хора, че ще продължим с тях" - с тези думи Кирил Петков от "Продължаваме Промяната" коментира първите прогнозни резултати от провелия се днес предсрочен парламентарен вот. 

По думите му ГЕРБ сега носят огромна отговорност.

"Само преди 8 месеца с 67 депутати ние сформирахме правителство, въпреки че беше много трудно. Сега е техен ред да направят коалиция. Народът им даде мандата. Ние обещахме на нашите избиратели, че коалиция с ДПС и ГЕРБ няма да бъде направена от нас”, добави Петков.

"Ние ясно казваме, че сме загубили изборите с 3 процента. Това дава ясен мандат на ГЕРБ И ДПС да направят коалиция и да управляват страната. Това, за което ние ще се борим, е това, което ние заявихме в нашата кампания - ние искаме България като европейска държава, със социален бюджет, който продължава да увеличава пенсиите, минималната работна заплата и доходите на хората. С всички инструменти, които ни дава парламента, ние ще отстояваме тази позиция", заяви от своя страна и Асен Василев. 

Според него ни чака нелека зима и пожела на ГЕРБ успех в сформирането на правителство.

"Техният успех е успех на всички българи. Ако ние нямаме стабилно правителство, всички българи ще страдаме, независимо кой за кого е гласувал", посочи Василев и уточни, че българският народ им е отредил мястото на опозиция.

"Ние, като конструктивна опозиция ще бдим всеки ден и във всяко едно действие на следващото правителство, за да сме гарант какво ще се случи. В България има политици, които си държат на думата, които имат кауза и ще се борят за българския народ", допълни го Кирил Петков, като и двамата се заклеха да изпълнят казаното.