/ БГНЕС
Ограничени и локализирани са всички огнища на пожара в Кресненското дефиле, съобщава МВР. До днес средно по 500 човека - пожарникари, военни, горски, доброволци, са участвали дневно в действията по овладяване на стихията. Включени са били и средно 70 единици техника, два военни, а в днешния ден и един частен хеликоптер.

Влахи, пожар
БГНЕС

Хората вече могат да се завръщат по населените места, за гарантиране на спокойствието обаче остава в сила контролираният достъп. Навсякъде е възстановено електроподаването, включително и в тунела, няма проблем с далекопроводите, те също са пуснати. Нормализирано е движението по пътя в района на пожара.

Отмениха евакуацията на Влахи, продължава битката с пожара в района

Вътрешният министър Валентин Радев призова всички пътуващи в района да не хвърлят през прозорците на автомобилите фасове, които биха могли да предизвикат нови пожари. Той апелира жителите да бъдат особено внимателни при боравенето с огън.

50 години трябват, за да се възстанови гората след пожара над Кресненското дефиле

Вече никъде няма никакво пламъчно горене, единични са огнищата, които продължават да тлеят в центъра на целия пожар. Те не са опасни, но хеликоптерът остава в готовност в Симитли. Остава и полицейското присъствие в района на Стара Кресна, Ощава и Влахи, включително и на главния път.  След отмяна на евакуацията сутринта в село Влахи в населеното място са се завърнали 16 от евакуираните общо 27 души.
 
БТА