/ БГНЕС
Отменят евакуацията на жителите на село Влахи, информира МВР. Ситуацията в селото е под контрол, заявил директорът на националната пожарна Николай Николов. Полицията има за задача да въведе хората по собствените им домове. По думите на Николов нощта е била драматична - възникнали две много тежки нови огнища между село Сенокос и село Ощава - върхов пожар.

Пожарът тръгна към кресненското село Влахи, евакуираха хора

В гасенето днес се включва още един хеликоптер - трети, на частна фирма, която изявила желание да се включи в гасенето на пожара.  Напрaвени са нови просеки, по стари горски пътища, с което смятаме, че сме установили контрол върху разпространението на пожара в посока парка Пирин, казал Николов.

Влахи, пожар
БГНЕС

Дъждът няма да реши проблема, но ще подпомогне пожара да не е върхов. 600 души продължават усилията за ликвидиране на пожара, казал Николов. На главния път в района на дефилето и кривия тунел, обстановката е нормална, трафикът е нормален.

Радев: Огънят край Влахи е много силен и се притесняваме (СНИМКИ)
 
Модулни групи от състава на Сухопътните войски продължават да оказват помощ в гасенето на пожара край селата Ощава и Влахи край Симитли, информираха от Министерството на отбраната. От 7.00 ч. тази сутрин 50 военнослужещи с техника от Благоевград и 37 военнослужещи със специализирана техника от Мусачево гасят нововъзникнал през нощта пожар в борова гора със суха растителност между селата Ощава и Влахи.


 
БТА