Пожарникари и полицаи носиха пострадал на носилка близо 5 км
Пожарникари и полицаи носиха пострадал на носилка близо 5 км / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Полицаи и пожарникари носиха по планинска пътека пострадал на носилка близо 5 км. Сигналът за бедстващия мъж е получен в снощи към 23.00 часа. Съобщено е за пострадал 41-годишен човек в местност близо до Златоград. След близо час издирване полицаите и пожарникарите успели да намерят пострадалия мъж в района на собствения му имот.

Той бил на земята с кървяща рана на врата и болки в кръста, и във видимо неадекватно състояние, като не можел да обясни какво му се е случило. Спасителите го качили на носилката и близо 5 км. го носили на ръце, докато стигнат централния път, за да го качат в чакащата ги линейка. Спасителната операция приключила в 05:30 ч. На пострадалия му оказана му е първа медицинска помощ и е настанен за лечение в смолянската болница, като няма опасност за живота му.

41-годишният Данчо Тодоров се занимава с отглеждане на животни. Има вила в местността "Карова чука". През деня били заедно с майка си там, но той останал до по-късно. Версиите за нараняванията са две. Едната е, че се е качил на дърво и е паднал от него, а другата е, че е паднал от муле.

Други новини от Пловдив