Потвърдиха присъдата на екстрасенса Деси
Потвърдиха присъдата на екстрасенса Деси / netinfo

Състав на Окръжния съд в Плевен потвърди присъдата на известния като "екстрасенса Деси от Пелово" - 31-годишен Десислав Велков от град Искър. Това съобщи прокурор Добринка Матеева - говорител на Окръжната прокуратура в Плевен.

Наказателен състав на Районния съд призна на 5 юли т. г. Велков за виновен по обвинение за блудство и противозаконно упражнено насилие над 19-годишно момиче. Мъжът получи ефективна присъда - една година и шест месеца затвор при първоначален общ режим. Съдът намали наказанието за времето, през което на подсъдимия е била приложена мярка за неотклонение, поради което той ще изтърпи в затвора 11 месеца. Районната прокуратура-Плевен, повдигнала обвинението, бе поискала 4 години лишаване от свобода.

Велков противозаконно е лишил от свобода Х. В. Г. /19 г./ от Самоков, принудил я да пише в книга против волята й, употребил сила, заплашване и блудствени действия. Потърпевшата жена била потърсила Велков, след като прочела обява в национален вестник, че той предлага работа в детективското си бюро. Инцидентът станал след пристигането й в град Искър на 22 срещу 23 октомври 2005 година.

Представената пред Районния съд втора съдебно-психиатрична експертиза за състоянието на Велков показа, че той има личностно разстройство, но е вменяем, съзнава поведението си, може да ръководи и да контролира постъпките си. В определени моменти състоянието му предполага прояви на агресия, се уточнява в експертизата.

Велков не се призна за виновен и заяви, че ще обжалва присъдата, а ако се наложи, ще стигне и до съда в Страсбург, защото по думите му "не е докосвал с пръст момичето".