Пострадалите в катастрофата край Бяла се възстановяват
Пострадалите в катастрофата край Бяла се възстановяват / снимка: БГНЕС

Няма опасност за живота на всички пострадали при тежката катастрофа в Русенско, съобщиха от болницата в Русе. Произшествието стана вчера малко след 16.00 ч. по пътя Бяла-Русе между микробус и лек автомобил.

Лекият автомобил предприел изпреварване, но когато започнала да се връща в дясната лента е засякла микробуса. При удара двете превозни средства се блъснали в крайпътно дърво. В резултат на място загина 61-годишният шофьор на микробуса. 

Заедно с жената пътували съпругът й и осемгодишната й дъщеря. В микробусът „Мерцедес”, който изпълнявал редовна линия - с. Баниска - с. Бъзовец - с. Батишница - град Две могили - Русе,  имало около 20 души.

Общо 18 души вчера потърсиха медицинска помощ в болницата в Русе. Един мъж сам напусна лечебницата, двама отказаха прием в заведението, а други петима с леки рани бяха освободени за домашно лечение.

В спешното отделение са приети 12 души, които са настанени в стационара на болницата. В отделението за интензивно лечение на заболявания с хирургична насоченост е настанено момче на 16 години с фрактура на черепа. Днес то е в сравнително добро състояние. В отделението „Ортопедия и травматология” са настанени трима души - 8-годишно дете, жена на 30 години и 56-годишен мъж. В „Неврохирургия” са настанени седем души, от които дете на пет години, двама мъже и четири жени. В хирургичното отделение е настанен мъж на 54 години.

Още новини от Русе