/ netinfo
„Легнал полицай” ще бъде изграден в района на кръстовището, на което преди два дни на пешеходна пътека загина 19-годишна студентка в Благоевград, съобщава bTV. Момичето беше блъснато от камион на пешеходна пътека във вторник.
 

Камион прегази студентка край общежитията в Благоевград

От двете на страни на 30 метра отстояние от пешеходната пътека ще има "легнал полицай" и в зоната, ограничена от  тези пътни съоръжения, ще бъде забранено спирането и паркирането на коли, заяви зам.-кметът по строителството инж. Емилия Тунева.
 
Привлякоха като обвинаем шофьора, погубил Фатиме

Срещу второ общежитие ще се изгради надигната пътека, която ще бъде обозначена със съответната маркировка, допълни тя. Ще бъде поставено допълнително осветление. От общината обещават, че до понеделник тези мерки да бъдат изпълнени.
 
Отново протест в Благоевград заради прегазената студентка

Хора от квартала пък са събрали подписи от 1000 души, като настояват за промени на опасното кръстовище.  Хората настояват задължително на мястото да има светофар, както и патрули на „Пътна полиция” да дежурят в делничните дни в час пик в района на пешеходната пътека. Искат също да се сложат камери на 200 метра преди кръстовището, както и за повдигането на пешеходните пътеки и тяхното обозначаване с цветна боя.