За поредна вечер недоволни от цените на горивата и стандарта на живот у нас излязоха на протести в редица градове. 

Недоволни хора от Перник отново излязоха на протест и блокираха за кратко магистрала "Люлин" на входа на града в посока "Кулата". Те промениха първоначалното си намерение да стоят пред сградата на общината и се качиха на аутобана, съобщава БТА. Протестът беше разделен, като част от недоволните се отправиха от кв. "Изток" към центъра на града с автошествие. Протестиращите отново настояваха за по-висок стандарт на живот, обявяват се срещу "корупцията и ограбването на държавата". Протестът се охраняваше от полиция и жандармерия и протече спокойно.

По време на протеста в Перник в четвъртък вечер е имало стрелба. Студент произвел изстрели във въздуха с газов пистолет, защото се изнервил от блокадата на аутобана. Повече вижте във видеото на NOVA:
 


В петък вечерта варненци отново се събраха на демонстрация пред катедралния храм в града.

В Бургас пък едно от лицата на протеста срещу високите цени на горивата – Мартин Пенчев, заяви, че се оттегля и няма да участва в протеста, планиран за неделя, съобщава NOVA. Модераторът на групата „Шофьори Бургас” стана известен като протестърът с руския джип.

Пешеходен протест в Кюстендил
Дарик- Кюстендил

Около 50 души се включиха в пешеходния протест в Кюстендил тази вечер. Протестът е мирен, групата върви по предварителния маршрут с българския трибагреник най- отпред, от Гаровия площад до международния път за Македония, в кв. "Въртешево". Полицията поетапно спира движението в районите, където вървят протестиращите. 
 
Това е първият ден от четирите, заявени за пешеходния протест. Първият ден с протест за по - добър стандарт в България в неделя, 11 ноември събра стотици автомобили на шествие от село Ябълково до центъра на Кюстендил.

Трета вечер на протести в Шумен. Около 30 души се събраха пред сградата на Областна администрация, за да изразят недоволството си.

Протест на майки на деца с увреждания имаше в София, като новината, че Валери Симеонов подава оставка като вицепремиер, ги завари на Орлов мост и този път протестът им завърши различно. Те определиха оставката му като "първа спечелена битка".