Пореден протест срещу цените на тока и парното
Пореден протест срещу цените на тока и парното / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Пореден протест срещу цените на тока и парното
56504
Пореден протест срещу цените на тока и парното
  • Пореден протест срещу цените на тока и парното

Недоволните от цените на тока, парното, правилата за паркиране в София и банковата система излизат на протест. Той ще бъде под надслов „България иска”. Демонстрацията ще започне от 17.00 ч. пред сградата на Президентството и ще тръгне към Народното събрание.

Държавата ни се случват абсурди заради монополите и институциите, обясни причините за протеста един от организаторите Дончо Дудевски. „Нашите пари се източват от големи корпорации, влизат в джобове на политици като комисионни и в монополите. За нас останаха само трохите, но ние трохи не искаме”, заяви той.

Справедливи цени на тока е едно от исканията на протестиращите, каза Янко Петров. „Ние апелираме всички посредници вън от България, възможно най-бързо. Всички договори, които са ощетили или са сключени на тъмно да се разсекретят веднага и да се потърси съдебна отговорност от лицата, подписали такива договори. Това нещо ако не се направи, едва ли не взимаме нокторезачка и режем на предишните ноктите с нея. Никой не поема отговорност. Да видим кой ги е подписал и съответният да си понесе наказателната отговорност”, коментира той.

„Дотук бяхме с меките  призиви. Топлофикация трябва да има индивидуални договори. Всеки един от гражданите да има право с едномесечно предизвестие да се откаже от услугата. Уредите да бъдат в мегаватчаса, така че всеки един човек, когато си погледне уреда не да гледа единици, а да знае колко реално е изразходил. Ежемесечното отчитане да е на база реалната, а не прогнозна”, заяви още Петров.

Противниците на правилата за паркиране в София също ще се включат в протеста, съобщи Гергана Влаткова. Освен в столицата протести ще има в Пловдив и Добрич.