Мъжът бе залят от дарения, но след медийния интерес, се оказва, че са изчезнали и желаещите да му помагат
Половин дарение. Толкова получава 70-годишният Димитър Златков от село Ощава, предава NOVA. Вероятно сте забравили този човек, но това е същият мъж, който стана популярен по неволя, когато преди три години при големия августовски пожар край село Стара Кресна, загуби дома си.

Започна възстановяване на изгорелите къщи в Ощава

След това дядо Митко беше залят от дарения и добри инициативи за вдигане на нов дом. Но щом отшумя медийният интерес, се оказва, че са изчезнали и желаещите да му помагат. Сега дядото живее в полувъзстановената си бащина къща високо в планината.

Живот между подпори. Така я кара 70-годишният дядо Митко. И много го боли от неспазеното обещание и от отнетата му едничка надежда - да види дома си отново цял след погрома и ужаса от пожара.  Боли го не защото смята, че някой му е длъжен, а заради непотърсените, но и неизпълнени обещания.

Строителни фирми ремонтират изгорели къщи в Ощава

Всеки ден дядо Митко гледа скелето от прозореца. И се надява, че майсторите ще се върнат.
Че доброто не се е свършило на една мазилка разстояние от сбъдването на мечтата. В мазето на дядо Митко тече вода от ремонта насам. Майсторите свалили нивото на къщата и в нея вече, освен ядът на дядо Митко, влизат и подпочвени води.

Дарителите се погрижили за половината от стаите в къщата. Там измазали стените и сложили подова настилка. В другите помещения дядо Митко сам импровизира, със скорост от една дъска на ден. Дядо Митко живее повече от скромно. Ток в къщата има отскоро. Вода - не.
nova.bg