Ощава
Ощава / Снимка: Община Кресна
Започна възстановяването на трите изгорели къщи в село Ощава. Строителна бригада влезе първо в разрушения дом на Димитър Златков Стоилов в махала Миланчевци.

Ремонтните дейности стартираха благодарение на получените средства в дарителската сметка на Националната кампания на Кресна за възстановяване на щетите от пожара, който унищожи 20 000 декара горски площи и нанесе материални щети за милиони на жителите в общината.

„Вярвам, че до Нова година ще възстановим напълно трите изгорели къщи в сeлото, а на по-късен етап ще направим същото и със седемте изгорели вили в района”, каза кметът на община Кресна Николай Георгиев.

3000 лева в помощ на Кресна гласуваха съветниците от Гоце Делчев

След къщата на дядо Митко ще се възстанови и домът на дядо Йосиф. В деня на пожара той загуби съпругата си, която издъхна от инфаркт часове преди бедствието, а до края на деня огънят изпепели къщата и колата му. 

Евакуираха жителите на две села заради огнения ад край Кресненското дефиле

"Днес в Ощава пристигнаха и петима доброволци от Гоце Делчев, които изявиха желание да работят по възстановяването на изгорелите къщи. Това са млади момчета, които не искат нищо в замяна. Сами си покриват пътните разходи, не искат заплащане и за работата. Единственото, което са заявили е по един обяд и общинският кмет е поел ангажимент да осигури изхранването на доброволците", заяви за Дарик кметът на село Ощава Спас Ташев.

Вчера стана ясно, че на извънредна сесия Общински съвет - Гоце Делчев е решил да се отпусне финансова помощ в размер на 3 000 лв на община Кресна за възстановяване на щетите от пожара.

Община Кресна и всичките й жители изразяват своята благодарност и признателност към всички дарители.