Полицаите направили всичко възможно да спасят своя колега, но не са успели
Полицаите направили всичко възможно да спасят своя колега, но не са успели / снимка: БГНЕС, архив
Полицаите направили всичко възможно да спасят своя колега, но не са успели
77187
Полицаите направили всичко възможно да спасят своя колега, но не са успели
  • Полицаите направили всичко възможно да спасят своя колега, но не са успели

Няма опасност за живота на шестимата полицаи, които пострадаха при катастрофа, при която камион с 15 служители на МВР се преобърна в дере, пълно с вода. Това съобщи за Дарик главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Той посочи, че шестимата полицаи са вън от опасност. „Минали са съответните рентгени, прегледи, няма опасност за живота им, но все пак ще останат под наблюдение. Има двама с фрактури, единият на крака, другият на ръката, двама - с наранявания по главата. Пострадали са и други двама - единият е с наранявания по корема, другият - на гърдите”, съобщи Лазаров.

По думите му всички полицаи са се опитвали да помогнат на шофьора на камиона, който загина. „Всички са се опитвали да помогнат, дотолкова доколкото е позволявала обстановката, която е била изключително тежка и сложна. До кабината на ЗИЛ-а се е образувало нещо като вир от валежите в последно време. Имало е изключителна взаимопомощ между колегите, когато са слизали пеша към селото. Голямо себераздаване е имало”, обясни главният секретар.

Лазаров съобщи, че ще бъде променена организацията на охраната по участъка от границата с Турция, където през нощта се случи катастрофата.

„В тези тежки участъци ще направим предислоциране на сили. Ще променим организацията и тактиката с оглед избягване на тези тежки маршрути, докато се вземе решение в по-дългосрочен аспект как ще се процедира”, заяви той.