Полицаи задържаха стрелеца, убил мъж в жк Люлин
Полицаи задържаха стрелеца, убил мъж в жк Люлин / cнимкa: Sofia Photo Agency

Полицаи задържаха тази нощ мъж, уличен за виновник за стрелбата в жк Люлин преди дни, когато почина друг 26-годишен мъж. Полицейска операция за издирването на Р.К.тази нощ приключи успешно и той е задържан, обявиха от МВР и уточниха, че предстои да му бъде повдигнато обвинение.

На 15 септември, към 23.40 часа в СДВР бе съобщено за приет в Института Пирогов" 26-годишен мъж с рани в главата. Установена бе самоличността на ранения и обстоятелствата около инцидента, при който той пострада. Десет дни по-късно мъжът почина без да дойде в съзнание.

Веднага след сигнала, на мястото на инцидента бе направен оглед и са иззети следи и веществени доказателства. При последвалата оперативно-издирвателна работа и осъществените процесуално-следствени действия разследващите установиха извършителя - 30-годишният Р.К. от София. След като не бе открит на официалните адреси, Р.К. бе обявен за издирване.

Вчера полицаи от секторите "Престъпления против личността" и "Издирване" - СДВР задържаха Р.К. в жилище в София. По-късно той е направил самопризнания и е задържан.